У Кривому Розі електрогазозварників готуватимуть за сучасними європейськими стандартами

У Кривому Розі пройшла презентація спільного проекту міської служби зайнятості, ДНЗ «Криворізький центр професійної освіти металургії та машинобудування» (КЦПОММ) та громадської організації «Українсько-польське товариство «KРІСМАР» (Польща) «Європейський вектор», відповідно до якого підготовка електрогазозварників проходитиме відповідно до сучасних європейських стандартів.

IMG_0696

Днями заступник директора Криворізького міськрайонного центру зайнятості Лариса Шевченко взяла участь у презентації спільного проекту «Європейський вектор» з ДНЗ «Криворізький центр професійної освіти металургії та машинобудування» (КЦПОММ) та громадською організацією «Українсько-польське товариство «KРІСМАР» (Польща).

У вересні 2016 року керівники установ підписали договір про співпрацю з метою  підвищення рівня підготовки учнів професійно-технічного навчального закладу за професією електрогазозварник до сучасних європейських стандартів. Сторони співпрацюють в організації навчання, удосконаленні методики викладання, покращенні матеріально-технічної бази для формування практичних навичок.

В основу взаємодії покладено обмін досвідом щодо підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників та сприяння у наданні робочих місць для курсової підготовки.

У жовтні 2016 року представники адміністрації КЦПОММ здійснили візит до Польщі, відвідали Міжнародну виставку зварювання ExpoWELDING (м. Сосновець), мали можливість вивчити роботу ряду підприємств, зокрема «Інститут механіки», «Modertrans», «PESO», де виготовляють вагони для трамваїв та поїздів.

Результатом зустрічі стала домовленість про обмін досвідом з реалізації передових методик викладання в закладах професійної освіти, стажування майстрів виробничого навчання і проходження виробничої практики учнів ПТНЗ на підприємствах Польщі.

Заступник директора Криворізького міського центру зайнятості зазначила, що презентація спільного проекту «Європейський вектор» – лише початок співпраці навчального закладу з польськими колегами та міською службою зайнятості. «Можливість проходження виробничої практики на підприємствах Польщі для майбутніх зварників, токарів і електромонтерів підвищить конкурентоспроможність молодих робітників на ринку праці міста і України», – зазначила Л.В. Шевченко.

Представник компанії «КRISMAR» Кшиштоф Косінський висловив упевненість, що тристороннє спілкування сприятиме взаємному збагаченню і вдосконаленню. Адже, щоб бути європейською державою, необхідно розробити відповідну стратегію наближення української системи професійної освіти, з урахуванням її особливостей і досягнень, до європейської освітньої системи.

О.Г.Черкасова,

начальник відділу статистики Криворізького міськрайонного центру зайнятості

Залишити відповідь