У Кривому Розі «неіснуючим студентам» платили стипендії та премії

Криворізькою місцевою прокуратурою №2 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно посадовців одного з навчальних закладів м. Кривого Рогу за ч.3 ст.191 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб).

Так, з метою незаконного привласнення грошових коштів вказані особи упродовж 2014 та 2015 рр. підробляли документи на вступ студентів, які фактично там не навчалися, та після оформлення банківських карток для начислення їм стипендій, премій, допомог тощо, одержували нараховані державні кошти на свою користь.

Крім того, вказаними особами були незаконно привласнені бюджетні кошти у вигляді заробітної плати та премій фіктивно зарахованих робітників,  які насправді працювали та мешкали в інших містах.

У грудні 2015 року під час обшуку службових кабінетів посадових осіб вказаного навчального закладу правоохоронними органами виявлено та вилучено банківські картки, студентські квитки та дипломи фіктивних учнів.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За матеріалами прес-служби прокуратури області

Залишити відповідь