У Кривому Розі неповнолітній пішов на крадіжку з благословенням матері

Близько третьої години ночі наряду поліції охорони від чергового пульта Криворізького МВ УПО надійшло повідомлення про спрацювання охоронної сигналізації з об’єкту – продуктового магазину розташованого в одному з житлових масивів північній частині міста.

«Прибувши на місце події і провівши обстеження об’єкту, нами було виявлено розбиту шибку з боку фасаду магазину, а при подальшому огляді, між вікном і гратами магазину було виявлена молода людина, на вигляд років 13-14, яка ховалася за перегородкою в вікні. Хлопчина був затриманий, і згодом назвався. Ним виявився учень одного з місцевих інтернатів», – розповідає деталі справи старший сержант поліції Олег.

За словами поліцейського, затриманий юний клептоман з неблагополучної сім’ї. Це вже не перший випадок крадіжки на рахунку хлопця. Причому в черговий раз він попадається при спробі обікрасти той же самий магазин. За словами хлопчини, у цей раз «на справу» його змусила йти власна мати.

«Вдома нічого їсти, – схлипуючи, розповідав хлопчисько. – Мамка сказала, що їду можна красти, це не гріх. Вона перехрестила мене, а потім стояла поруч і спостерігала. А коли приїхали поліцейські, кудись хутенько зникла».

На місце події була викликана слідчо-оперативна група Тернівськоговідділення поліції, а також представник магазину.

Оскільки хлопець ще не досяг чотирнадцятирічного віку, з якого починається кримінальна відповідальність, він, швидше за все, відбудеться легким переляком. А ось якщо буде доведено участь матері, то їй загрожує набагато більш суворе покарання.

За матеріалами прес-служби ГУНП у Дніпропетровській області.

Залишити відповідь