У Кривому Розі стартувало велике будівництво сучасної спортивної арени

Стартувала реконструкція стадіону «Металург» у Кривому Розі. Там облаштовують сучасну, якісну та безпечну арену. Все – за стандартами ФІФА та УЄФА, повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

«Цьогоріч за програмою Президента «Велике будівництво» в області будуємо басейни та реконструюємо стадіони. Наймасштабніший проєкт – «Металург» у Кривому Розі. Роботи вже почалися», – зазначив Володимир Орлов.

За півстолітню історію «Металург» здобув добру славу. Колись там проходили легендарні матчі. Трибуни «гриміли» гучними вигуками вболівальників. Тепер це – історія.

Довгий час стадіон стояв занедбаний. Трибуни – в аварійному стані. Нині там облаштовують сучасну арену.

«Ми з друзями ходили сюди на матчі. Це було традицією городян, – сказав народний депутат України Юрій Корявченков. – Розпочата масштабна реконструкція – дуже важлива подія для Кривого Рогу. Хочеться, щоб стадіон «Металург» став однією з найкращих арен області та справжньою гордістю містян. А ще гарною базою для розвитку спорту».

Підрядники розпочали з котлованів під трибуни. Заливають фундаменти, влаштовують бетонні основи, монтують металеві каркаси.

«Кожен елемент проєкту звіряли з вимогами ФІФА та УЄФА. Адже на стадіоні планують проводити матчі за національний та єврокубки», – підкреслила проєктувальниця Вікторія Панченко.

Поле оновленого стадіону буде з «живим» газоном. Зі спеціальною системою поливу і підігріву. Зведуть нові трибуни. Загалом вони будуть на 19 тис глядачів. Передбачать і місця для людей з інвалідністю. Встановлять потужні прожектори для освітлення, електронні табло.

«Давно чекали на реконструкцію. Після її завершення стадіон стане головною тренувальною базою та футбольною ареною міста», – розповів президент ФК «Кривбас» Костянтин Караманиць.

Будівельники осучаснять приміщення під трибунами. Там облаштують спортивні зали, роздягальні та тренерські. Можна буде займатися важкою атлетикою, боксом, фітнесом, карате та греко-римською боротьбою.

Зведуть 4-поверхову будівлю. У ній – VIP-зону, коментаторські, місця для журналістів.

Спорткомплекс буде із сучасною пожежною та охоронною сигналізацією, системою відеоспостереження. Матиме декілька входів для глядачів, оснащених електронними турнікетами. Все – для безпеки відвідувачів.

Навколо стадіону облаштують бігові доріжки. Буде і зона для стрибків із жердиною.

«Металург» давно був в жахливому стані. Ми всі чекали, коли його приведуть до ладу. Це важливо для будь-якого міста, щоб були гарні стадіони. І для вболівальників також», – поділився мешканець Кривого Рогу Антон Савостянов.

Міська влада Кривого Рогу підтримує ініціативу Президента України і пообіцяла всіляко допомагати в реконструкції стадіону «Металург».