У Кривому Розі стартував всеукраїнський конкурс витинанки

У Криворізькій музичній школі стартував 3-й Всеукраїнський конкурс витинанки та Всеукраїнський семінар з проблем розвитку початкової мистецької освіти у галузях образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва та дизайну. Серед членів журі – представники з Білорусі та Литви. Повідомляє “Рудана”.

Цьогоріч Всеукраїнський конкурс витинанки зібрав близько пів тисячі учасників з різних областей України. Оцінювали конкурсантів зіркові члени журі з різних країн.

«Я рада всіх тут бачити. Дуже люблю Україну, це для мене майже рідна земля, мову теж розумію, тож можу спілкуватися й без перекладача», – розповіла суддя конкурсу Наталія Червонцева з Білорусі.

«За розмахом конкурсу та кількістю учасників видно, що організаторами проведена неабияка робота. Сподіваюся на змістовну та плідну працю», – додала суддя конкурсу Леймите Федосєєва з Литви.

Доповненням конкурсу став тематичний семінар, на якому обговорювали важливість збереження традицій народного мистецтва та витинанки в цілому.

«Ми обговорюємо українські традиції й те, як їх розуміють діти, як вони далі впливають на їхню творчість. Також ми активно популяризуємо мистецтво витинанки, поговоримо про створення нового», – коментує викладачка КММШ №3, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України Мар’яна Любас.

 

Головне фото: garbuz.org.ua