У Кривому Розі у чоловіка вилучили небезпечний «сувенір»

Просто на вулиці криворізькі поліцейські затримали чоловіка з зарядженим пістолетом Макарова. Місцевий мешканець пояснив, що привіз пістолет із зони АТО як сувенір. Зберігав його для самозахисту. Крім зброї у чоловіка вилучили два споряджені патронами магазини. Усе вилучене направили на експертне дослідження. Повідомили в ГУ НП у Дніпропетровській області.

Повідомлення про чоловіка, який намагається продати зброю просто на вулиці, надійшло до поліції 3 листопада. На місце події терміново прибули співробітники Криворізького відділу поліції. В ході поверхневого огляду у 38-річного чоловіка дійсно виявили та вилучили пістолет Макарова та 2 магазини з патронами.

Місцевий мешканець пояснив поліцейським, що пістолет з набоями він  знайшов в зоні проведення антитерористичної операції та привіз додому для самозахисту.

У діях чоловіка вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України. За незаконне поводження зі зброєю, бойовими приписами та вибуховими речовинами йому загрожує позбавлення волі строком до 7 років.