У Кривому Розі відкрилася виставка переможців ХІХ фестивалю «Весна Рудани»

На виставці представлено близько 300 творів вихованців мистецьких шкіл, центрів дитячої та юнацької творчості, станцій юних техніків,  учнів загальноосвітніх шкіл.

Від імені міського голови Костянтина Павлова  всіх конкурсантів з перемогою у фестивалі «Весна Рудани» привітала начальник управління культури  Наталя Стрига.

«За 19 років, а саме стільки  виповнилося  фестивалю  «Весна Рудани»,   він  став важливою частиною культурного життя нашого міста.  З кожним разом шириться коло його  учасників,  все більш яскравими та професійними виступами та творчими роботами радують нас талановиті криворіжці. Місто й надалі, не зважаючи на  складну економічну ситуацію, буде підтримувати наших майстрів, творчу молодь, а також докладатиме максимум зусиль,  щоб наші палаци культури,  мистецькі  школи, театри – розвивалися та дарували мешканцям і гостям Кривого Рогу гарні емоції та радість від спілкування з прекрасним», – підкреслила Наталя Стрига.

Цього року фестиваль проходив у закладах культури та освіти з урахуванням обмежувальних протиепідемічних заходів. Участь  у творчому святі взяли 250 аматорських колективів, більше 3 тисяч учасників різного віку, 118 творчих колективів та окремих виконавців стали лауреатами фестивалю.

«Фестиваль «Весна Рудани» приніс у місто відчутне потепління, підняв настрій та зігрів душу. Яскраві та потужні талановиті виступи конкурсантів нікого не залишили байдужими. Ми від щирого серця дякуємо вам: майстрам народної творчості, викладачам закладів культури та освіти за вашу натхненну працю, талант і любов до своєї справи. Бажаємо всім відмінного настрою, духовного єднання, міцного здоров’я та мирного неба», – відзначила   Наталя Стрига.

Активну участь у фестивалі, його організації взяв Криворізький осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

«Наші криворізькі майстри популяризують своє мистецтво не тільки у рідному місті, а й за його межами. Вони були учасниками виставок в Любліні (Польща), Коломиї, Яремчі. Ми дуже раді, що у нашому місті  проходить такий фестиваль, який дає можливість показати свій талант»,- сказала Маріанна Любас, голова спілки майстрів народного мистецтва.