У Кривому Розі військовий ховав набої… у чоботях (Фото)

Під час патрулювання привокзальної площі станції Кривий Ріг – Головний поліцейські запримітили чоловіка у військовій формі, який поводився підозріло. В ході огляду його речей правоохоронці вилучили 60 набоїв, магазин до автомату Калашникова та предмет схожий на димову шашку.

PM226image001

При проведенні перевірки виявилося, що 40-річний житель Запорізької області проходить службу в одній із військових частин. Наразі він знаходиться у відпустці та прямує додому. При собі військовий мав сумку та два рюкзаки. В одному із них у чоботі було знайдено згорток із 30 набоями калібром 5х45 мм. У другому ж знаходився магазин від автомату Калашникова, заповнений 30 набоями, а ще у гумовому чоботі – предмет циліндричної форми, зовні схожий на димову шашку. Увесь арсенал було вилучено та направлено на проведення експертизи.

PM311image003

Зі слів військовослужбовця набої, магазин до автомату та шашку він знайшов під час патрулювання на полігоні біля села Спірне Донецької області у березні 2017 року під час проходження служби за контрактом. Як каже чоловік, все це планував привезти додому з метою самооборони, зазначають у прес-службі поліції.

За вказаним фактом слідчими вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР за ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.