У Кривому Розі викрито незаконну схему по перегону елітних автомобілів

4 серпня на території м. Кривий Ріг співробітники криворізької поліції затримали чоловіка, який намагався передати неправомірну вигоду у сумі 500 тис. гривень начальникові слідчого відділу Криворізького відділу поліції. Про це повідомили у Відділі комунікації ГУНП в Дніпропетровській області.

Як з’ясувалося, ще з початку 2015 року на території Кривого Рогу група осіб змінювала вузли та агрегати транспортних засобів, що були ввезені на територію Україну з порушенням чинного законодавства з зони проведення антитерористичної операції та з території Автономної республіки Крим, після чого здійснювали перереєстрацію транспортних засобів. Використовуючи підроблені свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів елітного класу, члени групи через посередників підшукували потенційних покупців та продавали автомобілі-двійники, видаючи їх за оригінальні. Таким способом за вказаний період часу вони переоформили не менше 10 транспортних засобів елітного класу.

Під час досудового розслідування співробітники поліції встановили громадянина, у дворі будинку якого знаходилися залишені на зберігання транспортні засоби з підробленим реєстраційними номерними знаками.

На підставі ухвали Центрально-Міського суду під час обшуку за адресою мешкання вказаної особи, на спеціально обладнаній площадці для зберігання транспортних засобів, працівники поліції виявили та вилучили елітні транспортні засоби – Mercedes-Benz S600, Mercedes-Benz CLK 200 та PORSCHE Boxster. Під час обшуку виявилося, що на виявлені автомобілі були відсутні свідоцтва про їх реєстрацію та ключі від замків запалювання.

Запит до Національної автомобільної інформаційно-пошукової системи показав, що згідно з обліковими даними один з реєстраційних номерних знаків належить іншому транспортному засобу – «Пежо 308», зареєстрованому у м. Києві. Крім того, встановлено, що два транспортні засоби взагалі на території України зареєстровані не були.

Центрально-Міським районним судом м. Кривого Рогу було накладено арешт на вилучене під час обшуку майно.

Згодом до начальника слідчого відділу Криворізького відділу поліції звернувся чоловік з пропозицією про зустріч. Під час розмови він запропонував вирішити питання про повернення йому транспортних засобів та закриття кримінального провадження. За вирішення даного питання співрозмовник обіцяв заплатити півмільйона гривень.

Про зустріч начальник слідчого відділу доповів рапортом своєму керівництву. На підставі цього рапорту керівник криворізької місцевої прокуратури прийняв рішення про внесення відомостей за вказаним фактом до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) 4 серпня близько 21.00 співробітники поліції разом з працівниками криворізької місцевої прокуратури зімітували обставини передачі неправомірної вигоди начальникові слідчого відділу. В результаті операції зловмисник був затриманий. Ним виявився місцевий житель 1983 року народження, раніше не судимий.

На теперішній час вирішується питання про вручення повідомлення про підозру громадянину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Матеріали кримінального провадження перебувають у процесуального керівника Криворізької місцевої прокуратури №3, який особисто проводить всі слідчі (розшукові) дії у зазначеному кримінальному провадженні.

Залишити відповідь