У Кривому Розі викрито злочинну групу, яка розповсюджувала метамфетамін

Начальник сьомого територіального управління протидії наркозлочинності Олег Ягольник прийняв рішення про планомірне відпрацювання найбільш криміногенно неблагополучних територій Дніпропетровської області.

Цього тижня були розпочаті оперативно-профілактичні заходи в Кривому Розі. Для їх проведення було додатково долучено особовий склад Управління з Дніпропетровська, Запоріжжя та Дніпродзержинська.

В ході заходів, у перші дні відпрацювання, в різних районах Кривого Рогу було затримано 4-х молодиків, які займалися розповсюдженням особливо небезпечної психотропної речовини «метамфітамін».

21 грудня співробітники Управління у раніше судимого жителя Кривого Рогу вилучили 48 фрагментів запаяних з різних сторін пластикових трубочок з «метамфетаміном». Через кілька годин на вул. Мелешкина в Саксаганському районі вилучено ще 20 аналогічних пластикових трубочок. Наступного дня було затримано ще одного 22-річного хлопця з 9 такими трубочками.

І вже вночі 23 грудня оперативні співробітники «вийшли» на раніше засудженого місцевого мешканця, у якого вилучено 71 трубочку із зазначеним психотропною речовиною.

У всіх випадках вилучені трубочки були оформлені кольоровими наліпками із зображенням ціни придбаного товару. За цінами «чорного» ринку вартість вилучених психотропні речовини складає приблизно 40 тис. гривень. Є підстави припускати, що останній із затриманих безпосередньо постачав наркотики як вищевказаним особам, так і на інші точки збуту.

Оперативні співробітники переконані, що це діяльність однієї і тієї ж групи осіб з міжрегіональними зв’язками, що має всі ознаки організованого злочинного угруповання.

Встановлено, що у наркоторговців була чітко визначена територія міста, на якій велася торгівля. В групі існувала жорстка ієрархія, при здійсненні злочинних задумів був розподіл ролей між усіма учасниками групи.

Наразі встановлюється коло осіб, причетних до поставок, виготовлення психотропних речовин, інших посібниках злочинної діяльності.

За матеріалами прес-служби ГУНП у Дніпропетровській області

Залишити відповідь