У Кривому Розі загинув школяр

8 червня на території покинутого затопленого Карачунівського гранітного кар’єру, що в Центрально-Міському районі міста Кривий Ріг, внаслідок порушення правил безпечної поведінки під час купання загинув 14-літній школяр. Повідомляють в ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

На сьогоднішній день відомо, що група підлітків у складі чотирьох осіб, під час купання в затопленому кар’єрі вирішили перепливти на інший берег. Проте, переоцінивши власні можливості, один із підлітків – хлопець 2002 року народження проплив близько половини відстані і потонув.

Тіло хлопця було знайдено водолазами міської аварійно-рятувальної служби порятунку на воді на глибині близько 30 метрів на відстані 35-ти метрів від берега. Після того як водолази дістали тіло загиблого на поверхню, його було направлено на судово-медичну експертизу для встановлення достовірної причини смерті.

Цей трагічний випадок зайвий раз показує, що нехтування правилами безпечної поведінки може вимірюватись ціною життя. Тож рятувальники вкотре закликають громадян обирати для купання санкціоновані пляжі, дотримуватися правил безпечної поведінки під час відпочинку біля води та наголошувати на необхідності їх дотримання своїм дітям.