У Львові відкриють “Кримський дім”

Львівська міськрада проголосувала за надання в оренду приміщення по вулиці Тесленка для організації “Кримського дому”. Про це Крим.Реалії повідомив співзасновник, керівник західноукраїнського офісу ініціативи “КримSOS” Алім Алієв, пише Львівська газета.
“Це була третя спроба голосування: зі старим скликанням Львівської міської ради нічого не виходило, зараз нове скликання проголосувало. Приміщення розташоване в районі ближнього центру, воно досить великої квадратури, близько 500 квадратних метрів, але потребує капремонту”, – розповів він.
Найближчим часом оцінять розмір витрат і почнеться збір коштів для проведення ремонтних робіт. “Кримський дім” об’єднає кілька громадських організацій, які надаватимуть послуги переселенцям.
“Ми будемо займатись соціальною консультацією, юридичною, психологічною допомогою. Також будуть освітні проекти: курси мов, курси з гри на музичних інструментах, вокал, танці – це культурологічні проекти. Також у “Кримському домі” проходитимуть дискусії, покази фільмів, за необхідності там можна буде отримати гуманітарну допомогу”, – розповів Алієв.
“Для нас дуже важливо, щоб “Кримський дім” у Львові став майданчиком для взаємодії як людей, які приїхали сюди, так і тих, хто живе тут постійно – для місцевих і переселенців, а також щоб генерував нові ідеї для міста”, – додав він.
За інформацією міжвідомчого координаційного штабу, з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції до інших регіонів України переселені 1 мільйон 10 тисяч 32 людини, в тому числі з анексованого Криму – 21 тисяча 636 людей.

Залишити відповідь