У мережі порівняли ціну на електрику в Україні і в світі

У мережі порівняли, скільки платять за світло українці, європейці і американці. Про це повідомляє видання “Слово і Діло”.
Журналісти порівняли середню вартість електроенергії для населення в різних країнах світу виходячи з ціни за 1 кВт на годину (в доларах). Повідомляється, що в першу десятку країн з найбільш дешевою електроенергією для населення входять деякі колишні радянські республіки. Найдешевший світло у Туркменістані, де за кіловат в годину люди платять лише 0,01 долара.
слово и дело
Далі в рейтингу йдуть Узбекистан, Киргизстан і Таджикистан, де світло для населення коштує 0,02 долара за кіловат. Україна – на п’ятому місці, за кіловат в годину ми в середньому платимо 0,05 долара. Така ж ціна на світ в Азербайджані. У Білорусі – 0,06 долара, Грузії та Казахстані світло на 0,07 долара, а замикають десятку країн світу з найбільш дешевою електроенергією для населення Сербія і РФ, де за електроенергію населення платить 0,08 долара. У США світло варто також, як і в Туреччині, – на 0,13 долара за кіловат. Поляки, чехи і словаки платять більше – на 0,18 долара за кіловат. У Франції та Великобританії ціни майже однакові – в межах 0,21-0,22 долара. В Греції, Швеції та Австрії за кіловат електроенергії на годину потрібно викласти 0,24 долара. А найдорожча електроенергія в Німеччині і Данії – на 0,38 долара за кіловат на годину.
Джерело  styler.rbc.ua.