У мерії Дніпра закликали власників узаконити неоформлені металеві гаражі

У Дніпрі за два останні роки виявлено більше ніж 21 тисячу металевих гаражів, з них майже 12 тисяч на сьогодні вже оформлені. Із загальної кількості виявлених гаражів 1 468 мають право на розміщення: або споруда розташована на приватних територіях, або є право власності на цей гараж.

Якщо об’єкт є в реєстрі права власності на нерухоме майно, необхідно звернутися до міськради для оформлення договору-оренди землі під таку споруду. Для узаконення металевого гаража необхідно звернутися до управління контролю за благоустроєм міста (вул. Троїцька, 22-А, тел. 745-60-35).

Із собою слід мати завірену копію паспорта, довідки ІНН, кілька різних фото з локацією гаража, а також завірені копії документів права власності або інше майнове право на гараж, наприклад, договір купівлі-продажу. Якщо розміщення гаража не суперечить правилам благоустрою міста і на території не планується архітектурних перетворень, то із заявником укладуть договір на використання землі під гаражем. За це необхідно буде щомісячно сплачувати близько 260 грн (якщо він розташований не в історичній частині міста).

Водночас за два роки примусово демонтовано 529 металевих гаражів та 1 317 таких споруд власники прибрали самостійно після отримання відповідного припису.

Наразі по місту ще близько 6 тисяч неоформлених гаражів. Тому мерія Дніпра закликає їхніх власників не зволікати й узаконити споруди.