У молодіжної збірної України з футболу – новий тренер

У Києві відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України, яке затвердило зміни у тренерському штабі молодіжної збірної.

Одним із пунктів порядку денного, який виконком розглянув та підтримав, було питання про припинення за взаємною згодою співпраці з головним тренером молодіжної збірної України у відбірному циклі Євро-2019 (U-21) Олександром Головком, повідомляє ffu.ua.

Члени виконкому подякували Олександру Головку за плідну співпрацю та побажали йому успіхів у подальшій тренерській кар’єрі.

Також на основі пропозиції Комітету національних збірних команд Федерації футболу України виконком призначив новим головним тренером молодіжної збірної U-21 Руслана Ротаня.

«Очолити молодіжну збірну України – велика честь для мене, – сказав новий керманич команди Руслан Ротань. – У моїй ігровій кар’єрі збірна завжди була особливою командою, і її кольори я завжди захищав із гордістю. Постараюся виправдати таку довіру і в якості тренера й не підвести нікого – особливо наших уболівальників.

Розумію, яка відповідальність лягає на мої плечі, але я до цього готовий. З одного боку, ця пропозиція стала для мене несподіваною, але після розмови з головним тренером національної збірної Андрієм Шевченком, президентом ФФУ Андрієм Павелком, таким авторитетним фахівцем, як Мирон Маркевич, першим віце-президентом Олегом Протасовим, усі сумніви відпали. Я добре знаю, в якому напрямку працює перша команда країни, і постараюся дотримуватися цієї ж лінії, але в рамках свого футбольного бачення. Конкретні завдання мені ще сформулюють, але вони й так зрозумілі – потрібно посідати перше місце у відбірній групі чемпіонату Європи 2021 року й допомагати готувати гравців для національної збірної».

Після призначення Руслана Ротаня Мирон Маркевич побажав новому головному тренеру молодіжки бути таким тренером, яким він був капітаном: «Бажаю Руслану бути принциповим тренером, наполегливим і справжнім лідером».

Вітаючи Ротаня із призначенням, президент ФФУ Андрій Павелко зазначив: «Сподіваємося на цікаву гру й позитивний результат від молодіжної збірної. Наші вболівальники ставлять дуже високі вимоги до збірних, і новому головному тренеру потрібно розуміти, що буде нелегко. Бажаю збірній на чолі з новим головним тренером переможного росту й відповідати високим стандартам».