У Москві помер режисер “Трьох мушкетерів”

У Москві на 82-му році життя помер відомий російський кінорежисер Георгій Юнгвальд-Хількевич. Про це ТАСС повідомили в Боткінській лікарні, куди Георгій Емільєвич потрапив тиждень тому. Як уточнила дружина постановника Надіра, причиною його смерті стала серцева недостатність.

Найвідоміший фільм Юнгвальд-Хількевича – “Д’Артаньян і три мушкетери”, а також його продовження “Мушкетери через двадцять років”, “Таємниця королеви Анни, або Мушкетери через тридцять років” і “Повернення мушкетерів, або Скарби кардинала Мазаріні”.

Глядачам добре знайомі й інші картини постановника: “Ах, водевіль, водевіль …”, “В’язень замку Іф” і “Туфлі із золотими пряжками”.

Режисер народився і виріс в Ташкенті, там же він отримав театрально-художню освіту. Свою першу стрічку – фантастичну комедію “Формула веселки” – він зняв у 1966 році на Одеській кіностудії. Наступний фільм – “Небезпечні гастролі”, знятий через три роки, приніс Юнгвальд-Хількевичу першу популярність в СРСР. Головні ролі в цій картині зіграли Володимир Висоцький, Микола Гринько і Юхим Копелян.

Режисер багато працював у театрах Одеси, Москви, Ташкента і Парижа. У 1990 році він переїхав до Москви. Юнгвальд-Хількевич – заслужений діяч мистецтв РРФСР та України.

ua.korrespondent.net

Залишити відповідь