У музеї-садибі Попова виявили нові підземелля

В історичному музеї-садибі, який називається в народі «Замком Попова», що в місті Василівка Запорізької області, виявлено нові підземелля. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив директор музею Валерій Стойчев, пише «Укрінформ».

За його інформацією, нові підземелля виявлено на місці розкопок підвалів у двоповерховій прибудові стаєнь замку, засипаних під час реконструкції садиби в 1963 році. Про їх існування стало відомо зі слів місцевої мешканки, яка ще маленькою ховалася в них під час Другої світової війни.

«Працівники музею планують розкопати входи в підземелля до середини грудня. Не виключено, що в одному з підвалів є підземний хід, який веде на Лису гору за містом», – зазначив Валерій Стойчев.

Якщо в ході розкопок буде виявлено підземний тунель, це стане сенсацією не лише для Запорізької області, а й для України. А поки що повноцінній роботі після очищення входу в підвали заважають дощі і провалення ґрунту.

Зазначимо, Палацово-парковий комплекс «Замок Попова» побудований у 1864-1884 рр. онуком російського генерала Василя Попова, одного зі сподвижників Потьомкіна. В наші дні він перебуває в аварійному стані і потребує негайної реставрації.

 

Залишити відповідь