У Нікополі вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні вже традиційно вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця дата дуже пам’ятна, бо говорить про завершення будівництва саркофагу над зруйновним у результаті вибуху четвертим енергоблоком.

Із цієї нагоди в культурно-дозвіллєвому центрі у теплій атмосфері вітали нікопольських ліквідаторів. Спочатку присутнім продемонстрували відеоролик «Відгомін Чорнобиля» про історію та наслідки страшних подій весни 1986 року. Заступник міського голови Ольга Коник подякувала всім ліквідаторам за їхній подвиг. Побажала їм міцного здоров’я, оптимізму та злагоди у родинах.

Голова Нікопольської громадської організації інвалідів, ліквідаторів та постраждалих від аварії на ЧАЕС «Союз Чорнобиль» Микола Патейчукз особливим болем у серці звертався до своїх побратимів та вдів ліквідаторів. Він підкреслив, що дата 14 грудня – це їхня спільна перемога над «атомною чумою». Щиро побажав всім присутнім життєвого добра і тепла, а підростаючому поколінню – ніколи не забувати цієї катастрофи та не відчувати на собі її жаху.

Протягом заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих людей, які пожертвували своїм життям заради спасіння людства.

Місцеві артисти у своїх творчих композиціях нагадали присутнім про Чорнобильські дзвони та про те, що життя триває і треба насолоджуватись кожною його миттю заради майбутнього підростаючих поколінь.

За матеріалами прес-служби Нікопольської міської ради

Залишити відповідь