У Нікополі запалили вогні головної новорічної ялинки міста

19 грудня, в День Святого Миколая, на головній площі Нікополя відбулось урочисте відкриття міської новорічної ялинки.

Для малюків того дня відчинив свої двері будиночок Діда Мороза, в якому наймолодших нікопольців зустрічав Святий Миколай. Окрім того, у поштовій скриньці біля будиночка можна було залишити листа для Діда Мороза зі своїми бажаннями. Також на площі напроти будівлі міської ради проходили ігри та конкурси для всіх бажаючих.

Неподалік від ялинки розташувався ярмарок майстрів народного господарства та продаж солодощів.

Зі сцени всіх нікопольців новорічними композиціями вітали місцеві таланти. Діти зі сцени розповідали вірші та отримували за це солодкі подарунки.

Новинкою цьогорічного відкриття центральної ялинки в Нікополі стали творчі подарунки митців – Тетяни Максимчук та В’ячеслава Гуденка. Саме у них виникла ідея влаштувати містянам пічка-фест. Цей фестиваль мав дуже глибокий філософський задум: об’єднання нікопольців навколо тепла, родинного вогнища. Осередком тепла слугували дві пічки, які були встановленні на площі. Одна – традиційна, викладена із цегли, і розпалюється за допомогою дров. Інша – футуристична, функція якої полягає у тому, щоб, крім тепла, дарувати людям ще й посмішки та гарний настрій.

Крім цього, на алеї за міською радою нікопольські художники створили ще одну ялинку у скіфському стилі. Це дуже символічно для Нікополя, бо саме на його території знаходилась давня Скіфія.

За матеріалами прес-служби Нікопольської міської ради

Залишити відповідь