У Нікополі зловмисники планували підірвати авто на стоянці

30 вересня о 01.20 до чергової частини Нікопольського відділу поліції надійшло повідомлення від охоронця автомобільної стоянки по вулиці Кріпака, що невідомий чоловік залишив біля одного з автомобілів сторонній предмет.

На стоянку також прибув власник авто, який побачив під заднім бампером автомобіля предмет, схожий на саморобну вибухівку. Повідомляють у Відділі комунікації ГУНП в Дніпропетровській області.

На місце події у складі слідчо-оперативної групи прибули працівники Нікопольського ВП та двоє експертів-вибухотехніків. Начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Дніпропетровській області Валерій Онул розповів, що до автомобіля був прикріплений предмет, зовні схожий на гранату часів Другої світової війни з вкрученим запалом.
«Завдяки досвіду зі знешкодження вибухонебезпечних предметів, отриманому в зоні проведення АТО, експерти розрядили вибуховий пристрій – заблокували фрагмент важелю та відокремили запал від корпусу гранати. Всі вибухонебезпечні предмети були вилучені та направлені на вибухотехнічну та генетичну експертизу».

За даним фактом слідчим відділенням Нікопольського відділу поліції відомості внесено до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ст. 15 ч. 2 ст.194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

Залишити відповідь