У Новомосковську внаслідок шахрайських дій власники втратили фермерське господарство

Новомосковською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вчинення шахрайських дій, внаслідок яких фермерське господарство площею близько 4 000 га у Новомосковському районі на підставі завідомо підроблених документів незаконно перейшло у власність осіб, які не мають до нього жодного відношення (ч.1 ст.190 КК України).

З метою унеможливлення внесення подальших змін до установчих документів фермерського господарства, прокуратурою направлено до суду клопотання про заборону державним реєстраторам проводити будь-які реєстраційні дії щодо змін до установчих документів, а також будь-яких змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо фермерського господарства, яке судом задоволено.

Вказану ухвалу суду виконано, державним реєстраторам та іншим особам, які уповноважені вчиняти реєстраційні дії, заборонено проводити будь-які реєстраційні дії щодо змін до установчих документів фермерського господарства.

Наразі проводяться слідчі дії щодо вилучення документів, на підставі яких проводились незаконні реєстраційні дії, допити потерпілих, свідків, а також забезпечено заборону відчуження нерухомого майна фермерського господарства.

Крім цього, завдяки вжитим заходам на вказаному фермерському господарстві забезпечено збір урожаю його законними власниками.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

Залишити відповідь