«У новому парламенті не повинно бути поділу на касти»: Юлія Сегеда

Останні кілька днів виборчої кампанії з дострокових виборів до Верховної Ради обіцяють запам’ятатися запеклою боротьбою кандидатів за майбутній мандат. Про те, з якими питаннями найчастіше звертаються до неї мешканці обласного центру розповіла дніпровська юристка і правозахисниця, кандидат в нардепи по 25 округу від партії «Європейська Солідарність» Юлія Сегеда.

До парламенту вона балотується разом з командою народного депутата Верховної Ради VIII скликання Тетяни Ричкової.

  • Як проходить ваша передвиборна кампанія?
  • Надзвичайно активно і позитивно. Відчувається, що це дуже коротка і, відповідно, динамічна виборча кампанія. Під час зустрічей з виборцями мого округу мене часто впізнають, підходять дякувати за раніше надану допомогу.
  • З якими питаннями під час зустрічей з виборцями до Вас найчастіше звертаються?
  • Якщо людей хвилюють будь-які проблеми правового характеру, намагаємося вирішити їх відразу ж, на місці. Часто виникають питання, що стосуються житлово-комунального господарства, тарифів на комунальні послуги, низьких пенсій, маленької допомоги на дітей. В межах своєї компетенції пояснюю, куди звертатися з тією чи іншою проблемою. Наші намети перетворилися в міні-юридичні консультації. Приємно, коли людина йде з почуттям задоволення.
  • З чим йдете в парламент?
  • У мене є розроблений проект «Адвокат дитини», який передбачає захист юних громадян, які потрапили в біду або стали свідками злочину. Також хочу внести пропозиції щодо змін законодавства, що стосуються соціального захисту дітей, дітей-сиріт та дітей з інвалідністю, жінок, протидії домашньому насильству, зайнятися реформуванням правоохоронної і судової систем.
  • Чого очікуєте в разі проходження в ВР? Якими будуть ваші перші кроки, як народного депутата?
  • Першочергове завдання, як депутата – скасування депутатської недоторканності. Як правозахисниця, взагалі вважаю нонсенсом існування такого правового статусу у певних осіб в сучасному світі. Не повинно поділу на якісь «касти», де чиновник ховається від людей за своєю недоторканністю. Почну ж з внесення ряду необхідних термінових законопроектів, візьмуся за проблеми округу.

Нагадаємо, що Юлія Сегеда заснувала власну юридичну компанію «Ексанте», в якій є партнером. Компанія надає безкоштовну правову допомогу малозабезпеченим верствам населення, підтримує соціальні проекти. З 2015 і до сих пір вона – голова правління громадської організації «Ліга українських правозахисників». Нагороджена орденом княгині Ольги 3-го ступеня, медалями «За сприяння Збройним Силам України», «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

команда Європейська Солідарність