У Павлограді можна побачити вінтажний одяг та унікальні наперстки (Фото)

Днями у Павлограді в історико-краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки під назвою «Стиль Вінтаж — сучасна мода з минулого», зазначають у прес-службі музею. Мода кожної епохи своєрідна і змінюється постійно під впливом різних факторів. На ній лежить відбиток часу і показник подій. Мета виставки – простежити, як змінювався одяг протягом останнього сторіччя.

Одяг для виставки було взято з колекції фондів Павлоградського історико-краєзнавчого музею – це старовинний український одяг (сорочки, свитка, спідниці, лапті, пояси, очіпки), одяг повоєнних років, 1960 — 1990-х років).

Доповненням до  стаціонарної виставки «Стиль Вінтаж — сучасна мода з минулого» стало відкриття міні-виставка “Аксесуари для шиття та рукоділля”. Аксесуари були представлені з колекції цікавої людини, талановитого майстра, директора музею Тетяни Ведмідь, яка багато років займається шитвом одягу, вишивкою хрестиком, гладдю, бісером.

Велику увагу відвідувачів привертає колекція наперстків від знахідок з археологічних розкопок до сьогодення: різних форм (довгі, круглі, у вигляді дівочої голови), з різних матеріалів (керамічні, латунні, дерев’яні, пластикові), різних міст, країн, з малюнками гербів міст та країн,квітів,ажурні ювелірні з емаллю, сувенірні.