У Павлограді пам’ятний знак чорнобильцям перенесли у новостворений сквер

У Павлограді відтепер урочистості з нагоди Чорнобильської трагедії відзначатимуть у новому місці. Адже пам’ятний знак жертвам цього лиха перенесли у новостворений сквер, розташований у культурному осередді столиці Західного Донбасу.

Павлоградські чорнобильці дуже задоволені новим місцем розташування монументу. Майже навпроти скверу – пам’ятник засновнику міста козакові Матвію Хижняку, Центральна міська бібліотека, зовсім поряд головний концертний майданчик Павлограда – культурно-дозвільний центр «Мир». Трохи далі, за якихось кількасот метрів – Соборна площа з Алеєю слави, біля якої відбуваються головні урочистості міста, головний храм регіону собор Нерукотворного Спаса, дитячий парк, сквер ім. Шевченка.

Тобто пам’ятний знак розташували у самому центрі міста, завжди велелюдному. До того ж, сюди легко дістатися з різних кінців не тільки міста, а й регіону (неподалік автовокзал).

Голова західно-донбаської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Володимир Волченко у розмові з кореспондентом «ВП» зазначив, що дуже задоволений ставленням нинішньої міської влади до проблем його побратимів: «Мер Анатолій Вершина відразу відгукнувся на наше прохання перенести пам’ятний знак з мало примітного майданчика на розі вулиць Степового фронту і Центральної у більш зручне місце. І, як бачите, не забарився з обіцянкою.

Більше того: місто взяло на себе витрати на поминальні обіди і квіти до роковин трагедії. А ще – виділило понад 80 тис. грн. на матеріальну допомогу постраждалим від чорнобильської катастрофи.»

Ігор Захарук,

фото автора

Для довідки

Зараз у лавах західно-донбаської громадської організації «Союз Чорнобиль України» понад 500 людей, понад 300 з яких ліквідатори.

До речі

Західно-донбаська громадська організація «Союз Чорнобиль України», за словами її голови Володимира Волченка, зараз у фінансовій скруті: «На рахунку коштів майже не лишилося. Організація існує лише на членські внески та спонсорську допомогу. Проте спонсорів катма: місцевий бізнес не поспішає допомагати чорнобильцям. Останнім часом тільки один підприємець допоміг, давши дві тисячі. Як утримувати організацію – просто не уявляю…»

Залишити відповідь