У Павлограді працював волонтерський табір

Волонтерський табір «Будуймо Україну разом!» завітав до Павлограда. Там реалізовувати добрі і корисні справи заходилися 35 молодих людей із різних куточків країни, а також активна  місцева молодь. Серед зробленого їхніми руками  – парклет, мурал на фасаді місцевої бібліотеки, ремонт у реабілітаційному цент­рі медичного баталь­йону «Госпітальєри».

Цікаве ­рішення

У складі табору – молодь з Одеси, Києва, Краматорська, Першотравенська, Львова та інших міст. До них приєдналися й павлоградські активісти. Місцева влада надала молодим людям житло в одному з гуртожитків. Волонтерський табір «Будуймо Україну разом!» існує з 2014 р. тоді хлопці та дівчата із  Західної України приїхали відбудовувати Краматорськ та Слов’янськ. Окрім Павлограда, волонтери цього літа вже побували в Слов’янську, Сватовому, а пізніше мають намір відвідати ще 9 міст.

У парку, поряд зі стадіоном «Горняк», тепер можна насолоджуватися відпочинком. Там установили парклет, три звичайних лавки та одну у вигляді кола. Парклет – це продовження тротуару, що забезпечує більше простору і зручності для знайомств і спілкування людей, які використовують вулицю для відпочинку. Зазвичай парклети встановлюють на місці одного або кількох автомобільних паркомісць на узбіччі вулиці або ж у зелених зонах великих міст. Як зазначають волонтери, споруда у Павлограді зроб­лена із дерев’яних палет (піддонів). Це, на їхню думку, гарний приклад використання вторинної сировини, поєднання арт-об’єкта та зручних лавок. Молоді люди сподіваються, що їхня праця не буде зіпсована.

Прикрасили книгозбірню

Крім парклету, волонтери виконали ремонти соціально важливих об’єктів міста і намалювали на фасаді дитячої бібліотеки на вул. Соборній мурал. Його автор – київ­ська художниця Євгенія Тищенко. Допомагали їй у реа­лізації цієї ідеї й місцеві волонтери. На муралі – хлопець та дівчина з книгами в руках. Їх оточує гарний пейзаж. За словами майстрині, таке зображення зробить бібліотеку ще більш привабливою для юних читачів.

Також юні волонтери виконали ремонт у реабілітаційному центрі медичного батальйону «Гос­пітальєри». Кілька останніх днів перебування в Павлограді вони працювали на цьому об’єкті – шпаклювали та фарбували велетенський хол будівлі. В таборі зазначають, що дуже тішаться, адже чимало небайдужих людей прагнуть долучитися до створення змін у своїй країні і закликають приєднуватися до них усіх охочих.

Людмила Русанова,

фото – Павлоград.dp.ua

 

Залишити відповідь