У Павлограді відкрили після реконструкції пішохідний міст

У Павлограді завершили реконструкцію мосту через річку Вовча. Після першого за півстоліття ремонту він став безпечним та зручним для пішоходів. Про це розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Відновлюємо інфраструктуру у містах та селах Дніпропетровщини. Зробити її безпечною та сучасною – завдання Президента України Петра Порошенка, – зазначив Валентин Резніченко. – Один із втілених цьогоріч проектів – реконструкція пішохідного мосту в Павлограді, який з’єднує центр міста та парк. Він став зручнішим, адже висоту споруди знизили. Передбачили й пандуси та додаткові перила для людей з особливими потребами».

Павлоградський міст не ремонтували півстоліття, за цей час він став аварійним. До того ж, був незручним. Раніше по Вовчій ходили судна, тож споруда була високою. Аби пройти мостом, пішоходам доводилося долати сходи.

«Раніше пройти через міст з візком було майже неможливо. Тепер – набагато краще та зручніше», – поділилася місцева мешканка Любов Лебедик.

Під час реконструкції міст, довжина якого понад 80 метрів, знизили вдвічі – тепер він шість метрів заввишки. До мосту облаштували зручні підходи з берега, зробили систему освітлення.

«Реконструкція мосту – важлива подія для Павлограда. Тепер буде розвиватися рекреаційна частина – парк, де знаходиться будинок культури, стадіон… Місцеві мешканці щиро вдячні керівництву області за підтримку в реалізації цього проекту», – розповів міський голова Павлограда Анатолій Вершина.

Міст реконструювали обласним та державним коштом.

«Аварійний павлоградський міст після реконструкції перетворився на окрасу міста. Тепер він зручний і для людей з обмеженими можливостями, і для матусь з візочками», – наголосив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

Загалом у 2017 році на Дніпропетровщині втілили близько 200 інфраструктурних проектів.