У Покрова – спортивний тріумф (Фото)

Золото і дві бронзи – такий вагомий внесок зробили тай-боксери Покрова Дніпропетровської області у медальну скарбничку національної збірної України. Загалом наша команда завоювала на турнірі 14 нагород. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«Вихованці відділення таїландського боксу міської ДЮСШ ім. Дані Дідіка регулярно беруть участь у турнірах з цього виду бойових єдиноборств, завойовують медалі. Успіхи бійців Покрова не залишаються непоміченими. Як ми вже повідомляли раніше, за результатами міжнародного турніру “Кубок Чорного моря” і Чемпіонату України було затверджено склад збірної України для участі в першості світу серед юнаків та юніорів. Знаковим моментом стало те, що до складу національної команди увійшло відразу троє спортсменів з нашого міста. Ними стали Микита Захарченко, Олександр Суховільський і Сергій Семак», – зазначають у прес-службі.

Стати членом національної команди і представляти Україну на такому високому рівні — це честь і величезна відповідальність. Чемпіонат світу, який проходив у Туреччині з 29 вересня по 6 жовтня, став справжнім іспитом для покровчан. У змаганнях взяли участь понад 1300 спортсменів з 74 країн. На таких турнірах просто немає слабких суперників, будь-який опонент є чемпіоном своєї держави. Як відзначає наставник покровчан, заслужений тренер України Ігор Мациборко, рівень чемпіонату був дуже високим, чимало збірних значно підтягнулися в цьому виді спорту.

Тому кожен поєдинок вимагав від хлопців максимальної самовіддачі, концентрації та бійцівської майстерності. Саме такі якості в черговий раз продемонстрували наші спортсмени. Олександр Суховільський (вагова категорія 57 кг, вік 14-15 років) провів на турнірі 3 поєдинки проти бійців з Палестини, Англії та Туреччині, виборовши бронзову нагороду. Ще одну “бронзу” завоював Сергій Семак (67 кг, вік 16-17 років), якому дісталися суперники з Ізраїлю, Білорусі та Угорщини.

І на найвищу сходинку п’єдесталу піднявся Микита Захарченко. Спочатку він успішно провів бої проти бійців з Болгарії, Естонії та Ірану. У надзвичайно важкому фінальному поєдинку покровчанин переміг представника Росії та став Чемпіоном світу (вагова категорії 50 кг, вік 12-13 років).

.