У Покровському районі відбулося засідання круглого столу до Дня Соборності України

У райдержадміністрації відбувся круглий стіл з нагоди Дня Соборності України «Єдність, свобода, незалежність» за участю керівництва району, представників громадськості, військовослужбовців, волонтерів, працівників райдержадміністрації, районної ради та райвійськкомату.

На початку заходу голова райдержадміністрації С.Г.Назарчук наголосила на значимості вікопомної для всього українського народу події, коли 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави – Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об’єдналися в самостійну соборну державу. Світлана Григорівна та голова районної ради О.М.Василенко звернулися до всіх присутніх з вітальними словами та зазначили, що вплив цієї події на розвиток національно-політичних процесів в Україні неможливо переоцінити, адже вони сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України, утвердження її національної ідеї.

02

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували всіх полеглих за волю та незалежність України, зокрема, Романа Миколайовича Сеха, стрільця мотопіхотного відділення 20-го батальйону територіальної оборони Міністерства оборони України, який загинув 22 січня 2015 року в селі Червоний партизан між Донецьком та Горлівкою 22 січня 2015 року в бою за Батьківщину, проявивши мужність, стійкість і вірність військовій присязі.

Далі присутні на заході переглянули відео презентацію «Єдність, свобода, незалежність» та згадали історичні події 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, коли відбулося проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу.

01 (1)

Керівники районних осередків політичних партій та громадських об’єднань  підкреслили, що сьогодні, як ніколи, потрібно стверджувати Соборність нашої країни та виявляти справжній патріотизм з огляду історичних подій, що тривають, на жаль, і досі на сході України. Вони висловили своє бачення значимості Дня Соборності України для утвердження єдності України, підкреслили важливість посилення патріотичного виховання не тільки серед молоді, а й представників старшого покоління.

Учасники круглого столу дійшли до спільної думки, що незважаючи на те, де ми народилися чи живемо, які у нас політичні переконання – ми є українцями, нащадками лицарів Київської Русі та запорізьких козаків. Це усвідомлення, а також любов до рідної землі й земляків, насправді, важливіше за будь-які партійні уподобання й політичні розбіжності. Насамкінець заходу вони побажали усім міцного здоров’я, миру, злагоди і конструктивної плідної співпраці на користь України.

Цього ж дня голова РДА С.Г.Назарчук, голова районної ради О.М.Василенко, заступник голови РДА Л.О.Давиденко вшанували пам’ять загиблих учасників АТО, поклали квіти до їх могил.