У СБУ розповіли деталі затримання Олени Лукаш

Оперативники Служби безпеки затримали Олену Лукаш на виконання доручення ГПУ у Києві 5 листопада та відвезли її до одного з приміщень ГПУ для процесуального оформлення та оголошення про підозру. Про це повідомили речники СБУ та ГПУ під час спеціального брифінгу, пише tyzhden.ua
За інформацією слідчих, наразі розслідують діяльність Лукаш за низкою епізодів, зокрема у провадженнях про злочини проти Майдану. Водночас представник ГПУ розповів лише про один епізод стосовно змови та заволодіння 2,523 млн грн у 2013 році (ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу). “Це лише один з епізодів, яких буде багато”, – зазначив представник ГПУ.
Також під час брифінгу розповіли, що у вересні Лукаш оголосили у міжнародний розшук, проте вона повернулася до Києва, де її затримали оперативники.
Речник СБУ Олена Гітлянська назвала це “блискучою операцією із залученням значних сил”, однак розповісти подробиці відмовилася, пославшись на інтереси слідства. Представник ГПУ додав, що у слідства є 72 години для звернення до суду, а тому наразі перебування Лукаш триматимуть у таємниці.
Також під час брифінгу показали відеозапис, на якому зображена сама Лукаш, імовірно напередодні затримання, яка заявляє про відсутність будь-яких претензій до правоохоронців та згоду прослідувати за ними “для відповіді на запитання і надання пояснень”.

Залишити відповідь