У шахтоуправлінні Першотравенське новий директор

В ДТЕК шахтоуправлінні Першотравенське відбулися кадрові зміни: директором підприємства призначено Руслана Хавренкова, керівника з більш ніж 20-річним стажем роботи у вугільній галузі. Попередній директор – Валерій Гречушкін – продовжив працювати за межами компанії.

У Руслана Хавренкова репутація справжнього професіонала і перспективного керівника. За роки роботи він пройшов трудовий шлях від гірника видобувної дільниці до заступника директора з виробництва в ДТЕК ШУ Павлоградське. Він має багатий досвід організації підготовки виробництва і видобутку вугілля, добре знайомий зі специфікою шахт Західного Донбасу.

Основне завдання нового керівника – організувати максимально безпечну роботу підприємства, щоб зберегти життя і здоров’я всіх співробітників шахтоуправління. Йому належить продовжити роботу щодо підвищення ефективності виробництва, щоб забезпечити конкурентну собівартість вугілля, яке видобувають в ШУ Першотравенське.

«Перед керівниками всіх підприємств об’єднання ДТЕК Павлоградвугілля сьогодні стоїть серйозний виклик – навчитися працювати в умовах нового Енергетичного ринку. Для цього потрібно не тільки чітко за планом забезпечувати видобуток вугілля і проведення гірничих виробок, а й утримувати собівартість нашого вугілля на рівні, який дозволить шахтам і теплової генерації ДТЕК конкурувати з іншими виробниками палива і електроенергії. Ми впевнені, що країна повинна використовувати максимум вітчизняних ресурсів і не залежати від поставок з-за кордону. Це і основа енергонезалежності України, і робочі місця для жителів країни, і податки для регіонів. Упевнений, що у Руслана Хавренкова достатньо знань і досвіду, щоб домогтися потрібного результату», – прокоментував нове призначення генеральний директор ДТЕК Павлоградвугілля Сергій Воронін.

ДТЕК ШУ Першотравенське – одне з ключових шахтоуправлінь об’єднання ДТЕК Павлоградвугілля, «пілотне» підприємство по впровадженню проекту по цифровізації вуглевидобутку «Цифрова шахта». За підсумками 2019 року видобуток вугілля на двох шахтах шахтоуправління (Степова і Ювілейна) склав майже 3,8 млн тонн.

 

Фото: terentv.dp.ua