У Шанхаї побудують унікальний житловий квартал

Влада найбільшого міста Китаю, Шанхая, звільнила дві ділянки землі під будівництво житла, призначеного винятково для здачі в оренду. Пише Радіо Максимум.

Це перший для міста проект такого роду. Подібними заходами місцева влада сподівається допомогти вирішити квартирне питання тим громадянам, які не можуть собі дозволити придбати житло. Усього буде запущено два лоти.

Вибір ділянки для реалізації проекту не викликає подиву. У травні тут було відкрито Науковий центр. Очевидно, що всі нові житлові будівлі, побудовані в цьому районі, в майбутньому будуть здаватися в оренду, – сказав старший менеджер з досліджень в Шанхаї компанії Centaline Property Consultants Co. Лу Веньсю.
На думку експерта, реалізація проекту в Цзядін показує надію місцевої влади на залучення молодих талантів у район, де зараз активно розвивається промисловість.

Аналітики прогнозують, що проект не викличе ажіотажу серед девелоперів. Наразі розробникам земельних ділянок під житлове будівництво наказано віддавати під оренду 15% від загальної площі проекту, а решта виходить у відкритий продаж.