У школах Дніпра навчальний рік завершиться 27 травня

У школах Дніпра останній дзвоник пролунає 27 травня. В цей день завершиться навчальний рік 2020-2021. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міськради.

Як зазначила, начальниця відділу управління освіти департаменту гумполітики Дніпровської міської ради Світлана Клявченко, відповідно до структури 2020–2021 навчального року останнім днем навчальних занять у комунальних закладах загальної середньої освіти Дніпровської міськради було визначено 28 травня. Однак згідно із календарем проведення ЗНО, який був затверджений наказом Міністерства освіти і науки України, 28 травня визначено днем проведення ЗНО з математики.

“З огляду на те, що на базі 43 шкіл міста функціонуватимуть пункти проведення ЗНО, до роботи у яких залучено 1730 педагогів, керівникам закладів рекомендовано внести зміни до структури поточного навчального року, визначивши останнім днем занять 27 травня”, – повідомила Світлана Клявченко.

Чиновниця також розповіла про особливості святкування останнього дзвоника в умовах пандемії.

“Обмеження, визначені постановою Кабінету Міністрів України, забороняють у «жовтій» зоні проведення масових заходів за участю понад 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або відкритої території, наповнюваність залів більш як 50 %. Також заборонено проведення у закладах освіти масових заходів за участю понад одного класу та за присутності глядачів”, – зауважила Світлана Клявченко.

Цьогоріч згідно із наказом Міністерства освіти та науки України учнів 4-х та 9-х класів звільнено від проходження державної підсумкової атестації. Так само звільнено від ДПА й учнів 11 класів, однак вони зберігають за собою право пройти її за власним бажанням. Водночас закон не звільняє від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступити до вишів у 2021 році.

15 червня учням мають вручити атестати про набуття базової загальної середньої освіти, а 30 червня – свідоцтва про повну загальну середню освіту

фото з відкритих джерел