У школах Дніпра відкриють медичні кабінети

З 1 січня 2019 року департамент охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради більше не зможе забезпечувати школи міста медичними працівниками. Це зумовлено змінами у галузі, що впроваджуються в рамках медичної реформи. Для цього виконавчі органи міської ради проводять комплекс заходів.

«Ми дійшли висновку, що найкращий шлях, яким і йтиме наше місто, – це отримання школами ліцензій на відкриття медичних кабінетів», – зазначила голова профільної депутатської комісії Наталя Демидова.

«Наразі отримання ліцензії потребує повного забезпечення медичного кабінету обладнанням та медикаментами. Департамент уже провів тендер на закупівлю препаратів, наразі чекаємо на їхню поставку. Медичне обладнання для кабінетів з нового року ми також будемо закуповувати за кошти міського бюджету. На сьогодні медичні кабінети організовані та працюють. Але вже з нового року ми підемо іншим шляхом. Наразі проводимо роботу з директорами, щоб усі школи вчасно отримали ліцензії, і профільний департамент всіляко їм допомагатиме у цьому», – зазначила директор департаменту гуманітарної політики Ксенія Сушко.

«Усі представники департаменту охорони здоров’я населення працюватимуть у школах у звичному режимі до 1 січня 2019 року, відповідно до вимог реформи. Але з 1 січня центри первинної допомоги все одно організовуватимуть виїзні бригади, учні будуть забезпечені вакцинами, проводитиметься туберкулінодіагностика – усе за згодою батьків. У разі спалаху інфекційних захворювань наші працівники оглядатимуть школярів. Здоров’я дітей – це найголовніше, і ми це розуміємо», – зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я населення Юлія Віклієнко.

Крім цього, вчителі шкіл уже пройшли онлайн-навчання з надання домедичної допомоги, а працівники комунального підприємства «Госпітальєри Дніпра» проводитимуть практичні заняття. Під час одноденних тренінгів вчителі дізнаються, як діяти в екстрених випадках до приїзду швидкої допомоги.