У Слобожанському відкрили першу в області молодіжну радіостанцію

Першу в області молодіжну радіостанцію відкрили у Слобожанському. Вона – у навчально-виховному комплексі №1. У планах – вивести мережі на зупинки, дитячі майданчики та найбільш відвідувані місця селища. Про це стало відомо під час візиту до навчального закладу Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович.

Молодіжна радіостанція – ініціатива учнів школи, яку підтримала Слобожанська громада. Ідею профінансувала програма DOBRE. Це п’ятирічна програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

«Рішення про життя людей, зокрема про те, які проекти потрібно втілювати, мають прийматися на тому рівні, де ці люди живуть. Це ознака демократичного суспільства. І це принцип децентралізації – важливого для України процесу. Ми підтримуємо його програмою DOBRE», – сказала Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович.

На думку директора програми DOBRE Беррі Ріда, проект зі створення радіостанції у Слобожанському НВК №1 навчить молодь правильно оперувати інформацією, сприятиме розвитку журналістики.

«Слобожанська громада – один із лідерів у децентралізації. Саме тут відкрито перший в країні садочок, зведений «з нуля» без жодної копійки держкоштів. А нині розпочинає роботу єдина в області молодіжна радіостанція. Коли спілкувався з Беррі Рідом, був вражений. Виявляється, навіть у Штатах такі радіостанції є лише у 20 школах», – зазначив радник голови ДніпроОДА Віталій Литвин.

Радіо працюватиме з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 21.00. Спочатку ефіри транслюватимуть лише у НВК №1, пізніше – у школі №2, а згодом його можна буде почути на всіх зупинках, дитячих майданчиках та у найбільш відвідуваних місцях селища. Такими планами на найближчі три роки поділився голова Слобожанської об’єднаної територіальної громади Іван Камінський.

Нині школярі опановують нову техніку та готують перші програми.

«Є багато цікавих ідей, їх можна реалізувати за допомогою класного обладнання. Його раніше не було», – сказав одинадцятикласник Костянтин Тарасенко.

«Віщатимемо на великих перервах. Поки це лише новини, але у планах – інтерв’ю, різні цікаві рубрики, на кшталт гумору», – розповів одинадцятикласник Микита Яцун.
«Перший ефір вже готовий. Хвилювалася під час запису, та друзі допомогли впоратися», – розповіла ведуча, п’ятикласниця Софія Гудкова.

DOBRE – це п’ятирічна програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), яка спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ. Вона працює в семи областях України.