У США та Україні “Велике будівництво” допоможе у боротьбі з зовнішніми силами, – ЗМІ

Програма “Велике будівництво” Володимира Зеленського в Україні та The American Jobs Plan Джозефа Байдена в США допоможуть країнам у боротьбі з опонентами на міжнародній арені. Про це повідомляє «Обозреватель» у матеріалі «Що об’єднує Велике будівництво Байдена і Зеленського: 10 пунктів».

Як пише видання, США розуміють, що інвестування в інфраструктуру необхідне для боротьби з зовнішніми опонентами.

«Американський план зайнятості – це інвестиція в Америку, яка створить мільйони якісних робочих місць, відновить інфраструктуру нашої країни і дозволить Сполученим Штатам обійти Китай», – приводить видання слова на офіційному сайті Білого Дому.

Для України інфраструктурний план Зеленського також є ключовим знаряддям у протистоянні з РФ. «Адже немає більш дієвого засобу для контрпропаганди, ніж нові європейські дороги та лікарні», – констатується у матеріалі.

Крім цього, там зазначається, що Зеленський почав Велике будівництво раніше за Байдена.

«Президент України Володимир Зеленський почав Велике будівництво як основний стратегічний проєкт у перші місяці 2020 року. У 2021 році новообраний президент США Джо Байден анонсував на літо цього року старт аналогічного проєкту під назвою The American Jobs Plan, щоб «врятувати майбутнє Америки», – йдеться у публікації.

Також підкреслюється, що у США, як і в Україні, суспільство та ЗМІ досить позитивно оцінили плани з розбудови інфраструктури.

«В Україні соцопитування різних агентств показували високий рівень довіри українців до Великого будівництва Зеленського – 89,8% підтримали проєкт. У США останні опитування також зафіксували 73% підтримки проєкту Байдена. Водночас, як в США, так і в Україні стратегічні плани влади витримують критику з боку політичних опонентів. Що ж, критика опонентів – нормальна практика в будь-якій країні. Головне – щоб вона була конструктивною», – резюмує «Обозреватель».

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор Великого будівництва Кирило Тимошенко назвав цілі на 2021 рік з розбудови соціальної інфраструктури в Україні. За його словами, протягом року планується побудувати та відремонтувати 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів, 177 приймальних відділень.