Сьогодні у світі відзначають День ескімо

Сьогодні, 24 січня, у світі відзначають День ескімо. Ескімо- пай” або “пиріг ескімоса” –  саме так 1919 року назвав свій винахід американець Крістіан Нельсон. У своїй кондитерській він випадково облив брикетик вершкового морозива шоколадом. Перші 200 порцій розлетілися, наче гарячі пиріжки. За три роки Нельсон запатентував свій винахід та розпочав масштабне виробництво глазурованого морозива.  Про це повідомляє “Сніданок з 1+1”.

Довгий час ескімо було без палички. на неї посадили смаколик через 13 років. І в цей час ескімо вперше спробували в Радянському Союзі.

Англійські вчені запевняють що саме ескімо містить велику кількість гормону щастя – серотоніну. Тому глазуроване морозиво – чудовий антидепресант.

Найбільше морозива у світі їдять у Сполучених Штатах Америки – понад 20 кілограмів на одну людину. У Західній Європі цей показник значно менший – 8 кілограмів на рік. Українці поки що пасуть задніх серед любителів поласувати морозивом – близько 2,5 кілограма, повідомляють аналітики компанії Pro-Consulting.