У світі є унікальне дерево, яке допомагає знайти кохання

В німецькому місті Ойтін росте 500-річний дуб, котрий має власну поштову адресу. Дерево більше століття допомагає людям знайти кохання.

Дуб росте у лісі Додауер Форст. Кожного місяця листоноша кладе сотні листів у його дупло. Будь-хто може обрати конверт і почати листуватися із автором, розовідає gazeta.ua з посиланням на Heute.

Кожного тижня з понеділка по суботу листоноша приносить листи, Їх надсилають з усього світу. Іноді – 1000 штук за рік. Послання надходять до “Весільного дуба” за німецькою адресою Bräutigamseiche, Dodauer Forst, 23701 Eutin, Germany.

Поштар кладе листи у дупло на висоті 3 м над землею. Їх може дістати і прочитати будь-хто. Один – той що зацікавив – можна забрати. Інші треба покласти назад.

Місцеві видання, які слідкують за дубом, говорять – завдяки йому укладено понад 100 шлюбів.

“Марі з Бранденбурга шукає чоловіка, який уміє танцювати. Генріх із Саксонії шукає партнера для подорожей. Лю з Шицзячжуана, Китай, який просто шукає подруг серед німкень”, – розповідає журналіст ВВС Еліот Стейн.

“В цьому є щось магічне”, – говорить колишній листоноша 74-річний Карл Гайнс Мартенс. Він носив листи дубу протягом 20 років.

“В інтернеті факти та питання зближують людей, але тут під деревом це виходить завдяки вдалому збігу. Це ніби доля. Немає нічого більш романтичного”, – додає Мартенс.

У 1890 році місцева дівчина на ім’я Мінна закохалася в молодого власника шоколадної майстерні по імені Вільгельм, розповідає листоноша. Батько Мінни заборонив їй бачитися з Вільгельмом. Вони почали таємно обмінюватися рукописними листами, залишивши їх в дуплі дуба. Рік по тому батько Мінни нарешті дав їй дозвіл на шлюб з Вільгельмом, і вони одружилися 2 червня 1891 року за галузями цього.

Казкова історія пари стала широко відома. Незабаром романтики з усієї Німеччини, яким не пощастило знайти любов, почали писати любовні листи Весільному дубу. Дерево отримувало стільки пошти, що в 1927 році німецька поштова служба Deutsche Post присвоїла йому свій поштовий індекс і листоноші. Також помістили сходи до “поштової скриньки”, щоб кожен бажаючий міг прочитати і відповісти на листи.