У світі з’явилась криптовалюта, яку можна заробити ходьбою

У світі з’явилась нова криптовалюта – долари Bitwalking. На відміну від інших подібних валют, таких як Bitcoins, її можна заробити ходьбою, пише «Українська правда» із посиланням на Російську службу BBC.

Долари Bitwalking генеруються за допомогою програми в смартфоні, підраховуючи кроки його користувача. Люди отримуватимуть по одному кріптодоллару за кожні 10 тисяч кроків (близько 8 км). Учасники програми зможуть витрачати зароблене в інтернет-магазинах або міняти кріптодоллари на готівку.

Автори ідеї Ніссан Бахар і Френкі Імбессі вже залучили понад 10 мільйонів доларів  в якості початкового фонду для реалізації своєї ідеї. Видання зазначає, що вкладалися в Bitwalking в основному японські інвестори.

Крім того, японська компанія Murata працює над створенням браслета, який би показував його власникові, скільки він пройшов і скільки кріптодоларів вже заробив.

У майбутньому до участі в проекті можуть бути запрошені роботодавці, які дбають про здоров’я своїх працівників. Це дозволить виплачувати зароблену співробітниками криптовалюту разом зі звичайною зарплатою. Як передбачається, у розвинених країнах середньостатистичний учасник цього проекту зможе заробляти близько 15 кріптодоларів на місяць.

Залишити відповідь