У Тихому океані знайшли найбрудніший у світі острів

Екологи визнали розташований в Тихому океані острів Хендерсон, що належить Великобританії, найбруднішим островом у світі. На кожному квадратному метрі його берегів в середньому перебуває майже 700 фрагментів з пластику різної величини, а загальна їхня кількість перевищує 37 мільйонів. Пише infokava.com.

Безлюдний кораловий острів, який знаходиться більш ніж в 4000 квадратних кілометрів від найближчого житла, був внесений ЮНЕСКО в 1988 році в список об’єктів всесвітньої спадщини. При цьому острів розташований в центрі Південно-Тихоокеанської системи течій, що робить його об’єктом тяжіння для штучного сміття, який приноситься сюди з берегів Південної Америки або скидається з пропливають по океану кораблів.

За підсумками своєї останньої експедиції на острів Хендерсона вчені з Інституту морських і антарктичних досліджень Університету Тасманії в Австралії оцінили загальну масу пластикового сміття, що знаходиться на берегах острова, в 17 тонн. При цьому кожен день хвилі викидають сюди більше 3570 нових фрагментів.