У трамваях Кам’янського – нововведення

Віднині за проїзд у трамваях Кам’янського можна розрахуватися за допомогою смартфона. Така інновація є першим кроком на шляху до впровадження повноцінного електронного квитка. Повідомляють у прес-службі міської ради.

QR-код – двовимірний штрих-код, що надає інформацію для швидкого її розпізнавання за допомогою веб-камери або фотокамери мобільного телефону. Система оплати проїзду в такий спосіб успішно діє у Дніпрі, Києві та Львові. Тепер вона стала доступною і для кам’янчан.

«Ми вводимо безготівкову форму оплати для зручності наших мешканців. Разом з тим, залишається й стара система – оплата готівкою кондуктору. Вартість проїзду не змінюється – 3,50 гривень», – зазначив директор КП «Транспорт» Іван Горбаренко.

У кожному з вагонів розмістили по 7 наклейок QR-кодів. Наразі містом курсують 23 трамваї зі спеціальними QR-кодами. Скористатися сервісом безготівкової сплати за квиток поки що можуть лише клієнти «Приватбанку». Обов’язкова умова – наявність смартфона та Інтернету.

Як розповіла представниця «Приватбанку», фахівець з обслуговування корпоративних клієнтів Ганна Дрозд, для того, щоб сплатити за проїзд, необхідно за допомогою мобільного додатка «Privat24» відсканувати QR-код, оплатити квиток, «закомпостувати» його в смартфоні та пред’явити кондуктору.