У транспорті Дніпра – нововведення (Фото)

З січня 2019 року на підприємстві «Дніпровський електротранспорт» запроваджено ще одне нововведення. Воно стосується контролерів. Наразі в салоні трамвая або тролейбуса їх можна легко відрізнити від інших пасажирів по червоним жилетам, які тепер є елементом обов’язкової форми контролерів. Повідомляють на сайті КП.


З обох сторін жилет має написи: «Контролер, Дніпровський електротранспорт». Крім цього зліва на лицьовій стороні розміщена попереджувальна інформація: «Ведеться фото і відео фіксація», так як контролери отримали ще і нове знаряддя для своєї роботи – нагрудні відеокамери, схожі до тих, з якими працює поліція.

Все це спрямовано на поліпшення якості надання транспортних послуг та сприятиме врегулюванню можливих конфліктних ситуацій під час контролю за оплатою проїзду бо весь процес автоматично фіксується. У разі потреби перевірити інформацію з камер може тільки керівництво підприємства. Доступ до відео контролер не має, тож ні видалити, ні змонтувати його не зможе. Дана інформація буде використовуватися виключно у службових цілях і тільки при виникненні спірних питань. У разі необхідності, матеріали з камер відео фіксації можуть бути передані в органи Національної поліції для прийняття заходів впливу.