У центральному парку Дніпра рятують унікальний дуб (фото)

У Дніпрі, в парку Лазаря Глоби біля відомого пам’ятника козаку знаходиться багаторічний дуб, що був посаджений самим Глобою. Зараз дереву потрібна допомога. Фахівці намагаються зберегти і вилікувати його. Про це повідомляє Департамент парків та рекреації Дніпровської міської ради.

Попередньо у 2010-2012 роках порожнина була запломбована, що виявилось помилкою та погіршило стан дерева зсередини, а саме спровокувало бактеріальні та грибкові інфекції всередині нього.

дуб_парк Лазаря Глоби

Влітку минулого року зроблена санація та лікування каверни дуба черешчатого. Спеціалістами було проведено низку робіт з видалення пломби, очищення порожнини та обробки антисептичними препаратами. Після тимчасово закрили даний отвір в дереві спеціальною сіткою, що пропускає повітря, але запобігає потраплянню всередину сторонніх предметів.

дуб_парк Лазаря Глоби

На сьогоднішній день вже помітні перші результати лікування: припинився активний розвиток плодових тіл грибів, та провокованих ними стовбурових гнилей.

Наступним етапом передбачена санація (очищення) порожнини в стовбурі та роботи з арбористики, щодо очищення крони дуба від сухих та уражених гілок.