У центрі Дніпра затримали членів злочинної групи (Фото, відео)

За вимагання грошей у жителів Дніпропетровської області поліцейські за участі спецпризначенців КОРД затримали двох членів злочинного угрупування. Погрожуючи фізичною розправою та знищенням майна, чоловіки під надуманим приводом, нібито для погашення неіснуючого боргу, вимагали у людей гроші. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

13 листопада зловмисники затягнули в автомобіль жителя Петропавлівського району, приставили пістолет та наказали віддати їм 50 тис. гривень. Коли чоловік повідомив, що не має такої суми, запропонували взяти кредит у банку. Побоюючись фізичної розправи, потерпілий погодився, після чого його привезли до одного з банків у м. Дніпро.

В ході розслідування поліцейські управління кримінальної поліції, слідчого управління та під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області встановили, що до вимагання грошей причетні двоє жителів м. Першотравенська 25 та 32 років. Членів злочинної групи затримали 4 грудня в ході спецоперації на вул. Воскресенській м. Дніпро в момент передачі їм 25 тис. гривень.

Наразі чоловіки затримані в поряду ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Фігурантам загрожує кримінальна відповідальність за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання), що передбачає від 3-х до 7 років позбавлення волі. Поліція встановлює інших членів угрупування та також людей, які постраждали від їх дій. Слідчі дії тривають.