У Варшаві знайшли залишки палацу королеви Марисеньки

У Варшаві під час ремонту в костелі на Маримонті виявлено залишки тераси палацу дружини Яна ІІІ Собеського королеви Марисеньки.

Вже є перші результати археологічних досліджень на варшавському Маримонті. Під час ремонту залів у Парафії Королеви Польщі Матері Божої було виявлено рештки тераси літнього палацу дружини Яна ІІІ Собеського.

«Археологічні роботи на цьому місці тривали з кінця травня. Дослідникам вдалося знайти чимало цінних предметів, зокрема кераміку і монети, що можуть дуже багато розповісти про тих людей, котрі відпочивали на терасі резиденції», – розповів керівник дослідження Міхал Ґрабовський.

Спеціалістам вдалося з’ясувати, що тут, напевно, прогулювалия родини аж трьох польських королів. Група знайшла монети, які про це свідчили. Вони походять, зокрема, з саських часів. Окрім того, було виявлено варті уваги англійські монети з тих часів, коли палацом користувався посол цієї країни.

Дослідження продовжаться до кінця року. Планується провести обстеження всього пагорбу та інтер’єру костелу. Робота всередині храму уже розпочалася, повідомляє «Польське радіо».

Залишити відповідь