У Великобританії пройдуть виставки одягу Єлизавети II

У рамках святкування 90-річчя Єлизавети II пройдуть три спеціальні виставки — «Вбрання Королеви: 90 років стилю з королівського гардеробу». Усі вони пройдуть в кожній з офіційних резиденцій Її Величності. Ця виставка найбільша за усі попередні. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на британське видання «The Telegraph».

Найбільші виставки одягу Єлизавети II відкриються в Холірудському палаці в Единбурзі у день народження Її Величності 21 квітня 2016 року. Інша виставка відбудеться в серпні під час літнього відкриття Парадних залів в Букінгемському палаці. І третя — у Віндзорському замку у вересні 2016 року.

Три окремі, але взаємопов’язані виставки — «Вбрання Королеви» — покажуть значущі події з життя Єлизавети II і історії країни через безпрецедентну колекцію одягу, ювелірних виробів і аксесуарів, створених для таких випадків.

У трьох резиденціях будуть показані більше 150 убрань, а експонати кожної виставки були спеціально підібрані відповідно до кожної з них.

Також зазначається, що за все своє життя Королева на офіційних заходи одягала більш ніж 10 000 убрань, спеціально створеної серії дизайнерами.

Залишити відповідь