У віддалених районах Дніпра відновлюють зовнішнє освітлення

У Дніпрі комунальне підприємство «Міськсвітло» продовжує відновлювати зовнішнє освітлення. Зокрема, й на тих вулицях, які не так давно взяті на баланс. Йдеться про понад 300 проїздів, які ще за радянських часів обслуговувалися заводами/підприємствами чи були безхазяйними. Серед таких і вулиці на житловому масиві Ігрень. Тут наразі освітлення відновлюють на провулку Ягідному, вул. Тавричній, Олешківській, Білогородській та Генерала Григоренка.

Загалом на сьогодні по місту 95 % вулиць уже з освітленням, зокрема й там, де його взагалі ніколи не було. Паралельно проводиться модернізація освітлення на основних міських магістралях. У планах на цей рік зробити ще понад 200 вулиць.

Начальник дільниці ремонту КП «Міськсвітло» Микола Полончук зазначив: «На згаданих вулицях ж/м Ігрень буде змонтовано близько 3 км мереж (самонесний ізольований дріт), встановлено 10 додаткових опор, 100 нових світильників із натрієвими лампами. Окрім того, улаштуємо тут шафу управління: зовнішнє освітлення вмикатиметься і вимикатиметься автоматично. Тут освітлення не було. Вулиці увійшли до переліку нещодавно взятих на баланс нашого підприємства. Зробимо зовнішнє освітлення і обслуговуватимемо ці вулиці й у подальшому».

Мешканка ж/м Ігрень Олена Черниховська радіє, що невдовзі низка вулиць їхнього масиву буде із зовнішнім освітленням. «Мешкаю на вул. Тавричній. Приїхали бригади з «Міськсвітла», зробили усі необхідні заміри і занесли низку вулиць до списку ремонтів. Звісно, чекаємо з нетерпінням, коли нам його зроблять і вже не доведеться ходити ввечері з ліхтарями. До речі, по Ігрені за останні п’ять років зовнішнє освітлення зроблено на 48 вулицях».