У Художньому музеї Дніпра відкриється виставка сестер Черняєвих

12 жовтня у Художньому музеї Дніпра відкриється виставка живопису і графіки сестер Світлани та Валентини Черняєвих.

Майстрині народилися в місті Рига (Латвія) в сім’ї військовослужбовця. Вони закінчили інститут іноземних мов в Мінську (Білорусь), а художню освіту сестри отримали в 1980-х роках на факультеті образотворчого мистецтва (відділення станкового живопису та графіки) в Московському державному інституті культури і мистецтв, будучи вже освіченими лінгвістами.

У майстерні відомого художника Владислава Ратнера (1925-2002) сестри оволоділи художнім методом, який ґрунтується на поєднанні колірних контрастів, фігурних і абстрактних форм. Досвід роботи художників-оформлювачів Світлана і Валентина вдосконалювали в Дніпропетровському обласному художньо-оформлювальному комбінаті, а згодом – в КБ «Південне».

На їх персональній виставці відвідувачі можуть побачити 90 робіт – натюрморти, пейзажі, портрети. У своїх роботах художниці поєднують реалістичну манеру живопису з формальними прийомами декоративного панно, вводять реально існуючі предмети в контекст абстрагованого живописного простору. Світ їх творів без напівтонів, потужний, яскравий.  Натюрморти майстринь базуються на дослідженні, щирому захопленні природою і спрямовані на споглядання і милування красою сезонних творінь природи – соковитих фруктів, чарівних квітів.

Відкриття виставки відбудеться 12 жовтня 2016 року о 16:00.

Виставка діє до кінця жовтня 2016 року.

Адреса музею: вул. Шевченко, 21.

Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00), вихідні – понеділок, вівторок

Тел. 744-60-35, 47-33-38

Залишити відповідь