У Японії відзначили найстарішого мешканця землі

Новий світовий рекорд зафіксували в Японії – 112-річний дідусь Масазо Нонака став найстарішим жителем нашої планети. Народився він ще в 1905 році, передає “5 канал”.

112-річний дідусь із Японії отримав офіційний сертифікат Книги рекордів Гіннесса. Вручення відбулося в рідному містечку дідуся Асьоро. Нонака зустрів знакову подію в колі сім’ї. Рекордсмена пригостили святковим тортом. Через проблеми з травленням він скуштував лише трішки крему. Рідні згадують, що донедавна дідусь був небайдужим до різних солодощів – полюбляв полуниці й фруктові тістечка.

Масазо Нонака народився в липні 1905-го – за 42 дні до початку російсько-японської війни. Усе життя присвятив фермерству й лісорубству. Виростив п’ятьох дітей – двох синів і трьох дочок. На запитання, у чому секрет його довголіття, загадково усміхається. Але все ж пригадує, що ніколи не гребував купанням у гарячих сірчаних джерелах. У рідному містечку Асьоро годі знайти того, хто б не знав дідуся-довгожителя. Багато хто описує Нонаку як чудового й добросердного чоловіка. Не минається без побажань здоров’я й наснаги.

“Це справді чудово. Попри свій вік, пан Нонака продовжує вести активне соціальне життя. Мабуть, у цьому його секрет”, – впевнена Сачіко Такаші.

Японія – традиційно країна довгожителів. Середня тривалість життя тут – понад 80 років. Попередній рекордсмен також походив із Японії. Він помер на 116-му році життя.