«Учитель року-2018»: хто представить Дніпропетровщину

Четверо переможців обласного етапу конкурсу «Учитель року-2018» представлятимуть Дніпропетровщину на національному рівні. На педагогів чекають тести з професійної майстерності, практична робота й методичний практикум, також вони проведуть уроки та продемонструють свої найкращі напрацювання. Про це повідомили в департаменті освіти і науки ДніпроОДА.

«Діти повинні мати якісну освіту, незалежно від місця розташування школи. Новий освітній простір повинен не лише давати певний набір знань, а й мотивувати до навчання. Певною мірою, зміни у школі залежать від учителя. Виявити активних педагогів покликаний конкурс «Учитель року», – зазначили в департаменті.
Цьогоріч змагання проходять у чотирьох номінаціях: «Українська мова й література», «Фізика», «Німецька мова» та «Фізична культура».
Переможців першого туру визначали на місцях. Далі вони пройшли до другого, обласного етапу.
У заключному турі Дніпропетровщину представлятимуть учитель німецької мови з Кривого Рогу Олександр Дремлюга, вчитель фізики Криворізького ліцею Тетяна Бондарчук, учитель української мови та літератури з Нікополя Катерина Корзун та учитель фізкультури з Кам’янського Микита Ненашев.
Основні фахові змагання відбудуться публічно.
21-24 квітня під час відбіркового етапу на конкурсантів чекають тести з професійної майстерності, практична робота та методичний практикум. Візьмуть участь 100 вчителів України – по 25 у кожній номінації.
У фінальному етапі, який запланований на 24-28 квітня, 12 найсильніших педагогів у кожній з номінацій продемонструють уроки й навчальні проекти. Також представлять коротке відеорезюме – міні-розповідь про досвід роботи у школі та унікальні напрацювання.
Завершальні змагання пройдуть у чотирьох регіонах. Зокрема, учителі української мови та літератури будуть змагатися в Рівному, фізики – в Івано-Франківську, німецької мови – в Луцьку, а фізкультури – у Запоріжжі.
Крім премії, переможці отримають звання «Заслужений вчитель України», а лауреати – грамоти Кабміну та Верховної Ради України.