Україна підписала європейську конвенцію проти договірних матчів

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підписав у Страсбурзі конвенцію Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями. Про це у вівторок повідомляє прес-служба відомства.

«21 грудня 2015 року у м. Страсбург (Франція) Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підписав від імені України Конвенцію Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями, спрямовану на запобігання, виявлення і покарання за маніпуляції спортивними змаганнями, а також посилення обміну інформацією та поглиблення співпраці як на національному, так і на міжнародному рівнях між причетними органами державної влади, спортивними організаціями та операторами спортивних парі. Таким чином Україна стала 22 державою-членом цієї Організації, яка підписала цей важливий міжнародний інструмент», – зазначили у відомстві.

Підписавши конвенцію Україна відгукнулась на заклик генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, який під час робочого візиту до Києва у березні 2015 року запросив Україну приєднатись до конвенції проти маніпуляцій у сфері спорту, які стали загрозливим явищем для міжнародного спортивного руху.

Конвенція закликає уряди запровадити заходи, в тому числі законодавчі, для того, щоб запобігати конфліктам інтересів серед операторів спортивних парі та спортивних організацій; заохочувати органи, які регулюють проведення спортивних парі, протидіяти шахрайству; боротись проти нелегальних спортивних парі. У свою чергу спортивні організації та оператори повинні ухвалити і забезпечити застосування суворих правил у сфері боротьби із корупцією, а також пропорційних санкцій і дисциплінарних засобів впливу, які застосовуватимуться у разі їх порушення.

Залишити відповідь